Nästan bara armarna kvar…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/70d/78762287/files/2015/01/img_0938.jpg

Då är ”kroppen” på koftan klar. Jag har haft lite bekymmer som tagit tid att lösa. Tex gjorde jag Icord-avmaskningen i nederkanten direkt på slätstickningen, och det blev inte bra. Det rullade sig så mkt att jag var rädd att det inte skulle gå att blocka det slätt. Halsringningen rullade sig också jättemycket och kändes lite vid. Så nu har jag lagt till några rätstickade varv både i halsen och i nederkant. Då slapp jag rullandet och det blir ju även en dekoration. Det blir nog bra. Kanske gör jag om halsen en gång till….

Så här i efterhand skulle jag nog gjort min första kofta symmetrisk. Det är lite krångligare att få det snyggt, med den modell jag valde. Men jag är väldigt nöjd med passformen i stort. Intagningarna i ryggen och alla andra knep, som Dödergök delat med sig av har fungerat fantastiskt. Jag tycker också mycket om garnet. Läste någonstans att det kan noppa mycket. Det återstår att se, men det är mjukt och skönt.

Jag har också tråcklat i gråa knappar, istället för mina cerise. Dessa hittade jag i svärmors knapplåda, som fyllts på i minst tre generationer. En riktig skatt!

Så nu är det bara att ta tag i ärmarna. De ska bli trekvartlånga, med lite vidd längst ner. Om jag inte ångrar mig….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s